Præstens skrivebord

Thi der var ikke plads til dem i kirken

I juleevangeliet hører vi, at Josef og Maria måtte overnatte i en stald ”thi der var ikke plads til dem i herberget”.

I år er det os, der er ikke er plads til, ikke i herberget, men i kirken. I hvert fald, hvis vi vil til gudstjeneste d. 24. december.

På grund af de nuværende corona-restriktioner må vi kun være mellem 30 og 60 personer i Borup kirke, lidt færre i Nørre Dalby og langt færre Kimmerslev kirke. Holder vi juleaftensgudstjenesterne i vores kirker, må vi afvise rigtig mange mennesker, og kun de heldige få vil få adgang til Guds hus.

Sådan skal det selvfølgelig ikke være, slet ikke juleaften.

Derfor rykker kirken for en enkelt dag ind i Borup Hallen. Her kan der være over 200 mennesker på en Corona-sikker måde.

Lige nu er opgaven at omskabe hallen til et kirkerum og heldigvis får vi hjælp både fra Borup Skole og Borup Privatskole. Børnene fra byens institutioner vil levere julepynt til de mange juletræer som julekirken vil blive smykket med.

Så heldigvis kan vi trods Corona samles til julegudstjeneste og endnu engang fejre Kristi fødsel i fællesskab.

Velmødt til julegudstjeneste i Borup Hallen!

Katrine Winkel Holm