Præstens skrivebord

”Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt. En tid til at fødes, en tid til at dø. En tid til at plante, en tid til at rydde.” Sådan lyder indledningen i prædikerens bog kapitel 3.
 
Tiderne kan skifte, og alligevel må vi som kristne holde fast i håbet om, at gennem alle tider og til alle tider er vi i Guds hånd. Aldrig er vi uden for hans tid. Det må vi holde os til også gennem de mange forskellige tider, vi lever i og må gennemleve. Tiden kan defineres på mange måder. Vi kan følge naturens rytme, lige nu er det sensommer, efterår med høsttid og flotte farver, vi kan følge menneskelivets rytme, vi kan følge skolens og arbejdslivets, familielivets rytme. I alle tider og til alle tider må vi holde os til, at vi aldrig er uden for Guds tid. For Gud kom selv til os ind i vores tid og har siden som den opstandne frelser lovet at være med os altid.
 
Og se jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Det løfte gælder til hver en tid - også vores. Mon vi har tid til at høre det? 
 
Lis Levring