Foredrag med Lars og Morten Halskov

Foredrag om Danmarks Titanic 23. oktober

Forliset af grønlandskibet ”Hans Hedtoft” 30. januar 1959  er  blevet betegnet som Danmarks Titanic, fordi skibet lige som det britiske passagerskib Titanic blev betegnet som ude af stand til at synke. Alligevel ramte ’Hans Hedtoft’ et isbjerg på sin jomfrurejse og sank – lige som Titanic.  Alle om bord på ’Hans Hedtoft’ omkom i det iskolde hav syd for Grønland.

  

Lars Halskov og Morten Halskov vil med udgangspunkt i  deres bog ’Skibet der forsvandt’  berette om begivenhederne op til, under og efter forliset

Bogen bygger på interview med pårørende til de fleste om bord på skibet. Desuden har forfatterne som de første fået en særlig adgang til fortrolige dokumenter, private breve, lommebøger, dagbøger og interne papirer. Derfor er der mange hidtil ukendte oplysninger i den dokumentariske skildring af den tragiske skibskatastrofe.

 Det er også en politisk historie, som handler om en minister og højtstående embedsmænd, der forsøgte at løbe fra ansvaret. Og en historie om, hvordan pårørende måtte stå med hatten i hånden over for Grønlandsfonden, der administrerede de penge, som danskere og grønlændere gav til de efterladte.

Foredraget er arrangeret i samarbejdet med Skovbo Y’s  Men Club.

Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Tid: Onsdag d. 23. oktober kl. 19.00

Sted: Sognegården, Hovedgaden 72